Urnmonumenten

Een urnmonument wordt geplaatst op de plek waar de asbus geplaatst is. Het kan zijn dat de asbus bovengronds in een urnmuur staat of in een urnenkelder of urnengraf wordt geplaatst. Bovengronds zijn er veel mogelijkheden om een asbus in een monument te verwerken bijvoorbeeld in een zuil, sierurn of piramide.

Persoonlijk ontwerp van een urnmonument

Het monument kan uiteraard ook met u samen worden ontworpen, zodat het nog persoonlijker op de overledene of nabestaanden afgestemd kan worden. Als de asbus in een urnenkelder geplaatst of begraven wordt, zijn er tal van mogelijkheden om daarbij een urnmonument te kiezen. Men is hierbij wel afhankelijk van de verordeningen die gelden voor de desbetreffende begraafplaats of crematorium. Dit heeft met name te maken met de maatvoering en vormgeving. Het plaatsen van het urnmonument en de bijzetting van de urn gebeurt meestal gelijktijdig. Als u wilt kunt u hierbij aanwezig zijn. Overleg dit goed met het crematorium en de steenhouwer.

U kunt uw urn uiteraard ook thuis bewaren. Zowel binnenshuis als in uw tuin.

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wanneer u een bezoek wilt brengen aan onze showroom, dan adviseren wij om vooraf even een afspraak te maken, zodat we ruim de tijd voor u kunnen vrijmaken.